Üst Menu

User menu

Genel Bilgi

Daha önce “Çift Diploma Programı” olarak kamuoyuna duyurulmuş olan Uluslararası Ortak Lisans Programı (UOLP) kapsamında Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği-(UOLP) Bölümüne 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında 30 öğrenci alarak eğitim öğretime başlamıştır. Bölümümüzde dersler İngilizce olarak yürütülmektedir.

Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği-(UOLP) Bölümüne 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında 40 öğrenci alınmıştır. 1 Yıl Hazırlık + 2 Yıl Fırat Üniversitesi’nde Eğitim-Öğretim görecek öğrenciler, istedikleri takdirde, Sam Houston State Üniversitesî’nde Adli Bilişim alanına yönlenip Adli Bilişim Mühendisi Diploması da alabileceklerdir. Bu avantajlarını da göz önünde bulundurduğumuzda Üniversite adayı tüm öğrencilerimizin Yazılım Mühendisliği (UOPL) programını tercih etmelerini bekliyoruz...

Yazılım Mühendisliği-(UOLP)  Bölümünün eğitim dili İngilizcedir. Öğrenciler, Yabancı Dil Hazırlık sınıfından sonra ilk iki yıl Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği-(UOLP) Bölümünde son iki yıl da Amerika Birleşik Devletleri Texas Eyaletindeki Sam Houston State Üniversitesinde öğrenim görecek ve mezun olduklarında her iki üniversitenin diplomasına birden sahip olacaklardır. Böylece diplomaların uluslararası tanınırlığının da arttırmış olmaktadır.

Yazılım Mühendisliği Bölümünü tercih edecek öğrencilerin lisans programını tamamladıktan sonra her iki üniversitenin diplomasına birden sahip olacaklar ve isterlerse Sam Houston State veya Amerika Birleşik Devletlerindeki herhangi bir üniversitede lisansüstü eğitimine de devam edebileceklerdir.